Ridtjejenjennifer.blogg.se

Follow your dreams

Hästrelaterade frågor för 2015 - del 4

Publicerad 2015-12-31 15:15:00 i Alla inlägg, Q&A,

Har du förändrat något under 2015 i ditt träningsupplägg?

Jag vet egentligen inte om jag har något riktigt träningsupplägg (tänker då med Verona eftersom det bara är hennes pass jag själv planerar). Hon har ju varit olika från dag till dag, så hennes ridpass har vi ju fått ändra hur mycket som helst. Från ridning tre gånger i veckan, bommar, dressyr, hinder, uteritter osv, till att longera utan krav, till att tömköra ordentligt, till att bara promenera. Ja, passen har växlat. 

Jag kan ju inflika under den här punkten att jag har ändrat antalet dagar jag är hos Verona från 2 till 3. 

Har du förändrats mentalt något under året?
Absolut! Det är typ bara där jag har förändrats under året. Jag rider ordentligt och jag har en helt annan inställning nu än jag hade tidigare. Blir besviken om jag inte gör så bra jag kan eller tabbar mig. Sen taggar jag upp och laddar om till nästa gång.  Gör jag mitt bästa nöjer jag mig med det. 

Vem har du kunnat ringa till när du behövt prata och få tips och råd under året?
Nu tänker jag hästrelaterat. Har det handlat om Veorna har jag pratat med Birgitta. Har det varit något jag undrar från ridpassen på YR har jag pratat med Annika. Och vissa tillfällen har jag även pratat med mor. 

Någon ny produkt som du börjat använda under året?

Magic brush används varje dag för att få bort lera numera! Tumme upp på den! 

Vad har du för mål med din häst 2016?

Har nu de senaste dagarna funderat på att ta tag i frihetsdressyren med Verona igen. Testade någon ny övning under veckan och hon var väldigt intresserad och det syns att hon vill lära sig. Det hon redan kan (som att följa efter) gör hon hela tiden numera, så jag tror hon tycker det är väldigt kul. Även om hon brunstar och är helt jävlig att rida verkar hon intresserad av mig från marken. Så jag ska nog lägga mer tid på frihetsdressyren under nästa år.

Annars är målet att fortsätta träna upp ryggen på henne, minska underhalsen och få henne att hitta formen direkt och orka gå där. Mycket arbete men vi ska kämpa! 

Vad är ditt mål som ryttare 2016?

Mitt stora mål är att börja tävla riktiga tävlingar. Även det innebär en massa jobb och flera delmål. Men så länge jag vill det tror jag att jag kommer fixa det. 

Hur kommer ditt häst-år se ut 2016?

Jag ska kämpa så j**la mycket! Jag ska slita enda tills jag ser resultat. Sen ska jag även variera mig mycket. Så både häst och ryttare tycker att det är kul. Så jag kan behålla min motivation. Jag ska utmana mig själv och fortsätta bevisa för mig själv att jag kan mycket mer än jag tror. Och såklart: Jag ska ha kul!

Vad kan du lova dig själv inför 2016?

Jag ska njuta av varenda sekund! Jag kommer aldrig få chansen att gå tillbaka i tiden och ändra. Det gäller att ta vara på varenda sak. Ingen dag ska gå till spillo under 2016!

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jennifer

Numera bloggar jag på nouw.com/possumego

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela