Ridtjejenjennifer.blogg.se

Follow your dreams

Många sporter som är osportsliga!

Publicerad 2015-12-15 13:30:00 i Alla inlägg, Åsikter & Power,

Jag har pratat om detta tidigare. Inte just på bloggen, men med andra personer. Vi diskuterade det hemma när mor, far och Jim hade vart och sett MFF spela match. När jag var med skolan såg handbollsmatchen i fredags märkte jag verkligen av det. 
 
Skillnaden mellan hästtävlingar och bollsports-matcher. 
 
Bollsporterna blir så oerhört osportsliga. Folk jublar när andra laget missar mål (av ren otur), folk klappar och trummar för att få andra laget stressade. 
 
Jag kan inte neka till att jag också blir så. Klart jag blir. När trummorna ökar takten och hela läktaren sitter och klappar är det ganska lätt att dras med i det. Men när hela läktaren jublade då VV missade mål. Då blev jag chockad. Gör man ens så? Kan man stå framför en person och jubla när den har otur?
 
Skillnaden till ridsporten är så oerhört stor! Sitter man på läktaren till en hopptävling (som exempel) jublar man inte när en häst river bara för man "hejar" på någon annan. Man har medlidande. Man applåderar när alla ryttare har gått i mål och man jublar kanske lite extra om det blir felfritt. Man kanske applåderar lite extra om den man hejar på blir felfri. Men man skulle aldrig få för sig att stress-klappa för att de andra ekipagen ska misslyckas. Aldrig! 
 
Vad är då den stora skillnaden? Jag skulle påstå att i bollsporter stirrar åskådarna sig blinda på matchen och glömmer personerna bakom det. Där finns personer med känslor. Personer som tar åt sig när de blir buade åt. 
 
I ridsporten uppmuntrar man till bra saker. En felfri runda, en bra tid, en bra placering eller bara något väldigt fint språng. Och jag förstår inte hur man tänker om man jublar åt en rivning.
 
Alla gör sitt allra, allra bästa. Och ibland har man lite otur. Simple as that! 
 
Så tänk efter en gång till innan ni "förolämpar" andra laget. De är, precis som du och jag, vanliga människor med känslor. Hur hade du känt dig om det var din miss folk jublade åt?
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-12-15 17:22:55

Har du bra betyg och vad är isåfall dina tips till att få bra betyg?

Svar: Jag tycker mina betyg är väldigt bra (om man får säga så här i Sverige) och här finns ett inlägg om mina bästa tips: http://ridtjejenjennifer.blogg.se/2015/august/skoltips-2.html
Jennifer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jennifer

Numera bloggar jag på nouw.com/possumego

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela