Ridtjejenjennifer.blogg.se

Follow your dreams

Love it!

Publicerad 2015-12-06 21:54:22 i Alla inlägg, Verona,

Åh, vad jag älskar dagar som dessa! När man har så mycket kul planerat att man inte ens hinner äta hemma utan får ta en kvarg i bilen för att få någon mat under dagen. De dagarna - love them!
 
I morse var jag i stallet 10 och halv tolv åkte jag och Birgitta och tränade för Mimmi. Tolv började mitt pass. Skrittade fram Verona innan dess och oj, vad hon var på tårna. Blåser ju som tusan och vinden lät ordentligt emellanåt. Gissa vem som tyckte det var jätteläskigt! Jo, Verona - såklart!
 
Sen hoppade jag upp och travade fram och då försvann all energi. Då blev det segt, så jag fick kämpa som en idiot för att hålla igång framåtbjudningen. Fick även hålla koll på hennes öron för att se när hon fokuserade på mig och när hon fokuserade på alla ljud. Fokuserade hon inte på mig fick jag sysselsätta henne så att hon fokuserade på mig.
 
Dagens träning la fokus på hörnpasseringar. Vi skulle få henne att lossa bogarna, men inte köra henne runt, runt, runt på volt. Istället höll vi oss på en liten fyrkant där vi ställde igenom i hörnorna, red rakt, ställde igenom, osv. I början var hon dryg. Hon var stel som en pinne, hade fokus på allt annat än vad jag ville, och så fort hon böjde igenom blev det jättesegt. 
 
Efter att ha tagit sig igenom passet, både trav, galopp, höger och vänster, blev hon jättefin. Verkligen jättefin! Lyssnade veklrigen på mig i slutet och jag fick en riktigt bra känsla. Då hade hon lossat och det kändes jättebra.
 
Ett tips jag fick idag som verkligen fungerade bra var att rida lätt i galoppen. Det får de sega hästarna att få lite mer energi. Lätt att man blir bromsande när man sitter i galoppen (därför gör inte jag det på Verona), men även lätt att de skiter i en om man står i lätt sits. Om man rider lätt får man mycket mer inverkan. Detta testade jag idag (på Mimmis order) och det fungerade jättebra. Så ett stort tips!
 
Efter träningen var det julmarknad, sen har jag tillbringat kvällen med familjen framför en film. Bra avslut på veckan. Nu säger jag godnatt så hörs vi imorgon, med ny energi!
En av mina absoluta favoritbilder med denna tjej! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jennifer

Numera bloggar jag på nouw.com/possumego

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela