Ridtjejenjennifer.blogg.se

Follow your dreams

Hästrelaterade frågor för 2015 - del 1

Publicerad 2015-12-28 14:30:00 i Alla inlägg, Q&A,

Jag hittade en rolig lista med frågor för ett tag sen som jag tänkte att jag kunde svara på nu fram till nyår. En del varje dag. Det är blandade häst-frågor om året som gått. Listan hittade jag på den här bloggen. Här kommer del 1:

Vad är ditt bästa hästminne 2015?

Det måste vara den gången jag slutade ”åka häst” och började ”rida häst”. 

Har du köpt några hästar?
Nej, det har jag inte. 

Sålt några hästar?
Nej, det blir svårt när man inte äger några. 

Vem har du tränat för?
På Ystad ridklubb har jag tränat för Johanna och Annika. I våras för Johanna och i höstas för Annika. Med Verona har jag tränat för Mimmi. 

Hur har du utvecklats som ryttare under 2015?
Jag tror 2015 är det året jag har utvecklats mest. Kollar jag tillbaka på ridpassen i januari är det ju bara ”åka häst”-pass. På Ystad Ridklubb red jag i en vanlig grupp som inte var speciellt utmanande och med Verona red jag mest lull-lull. Jag vågade inte ens ställa upp i en Pay and Jump i våras. Så jag har utvecklats otroligt mycket som ryttare under året. Rider ordentligt hela tiden och hittat tränare som fungerar bra för mig. Jag har börjat i hoppgruppen och känner verkligen att jag utvecklar min hoppning. Och med Verona lär jag mig nya saker hela tiden. Vi har ju haft våra svåra stunder under året, men jag har lärt mig väldigt mycket. 

Hur har din häst utvecklats?
Verona och jag har verkligen åkt berg-o-dal-bana under året. Där har varit perioder då hon har varit helt kry och vi har ridit riktigt bra ridpass. Men sen har hon ju även haft perioder där hon inte varit bra i bla. ryggen, eller haft problem med brunsten. I somras blev det bestämt att vi skulle tömköra och longera henne i en månad och sen börja rida igen så smått. Sen dess har vi varvat ridningen med tömkörning/longering. Hon är fortfarande inte helt bra i ryggen men vi kämpar på. 

Hennes stora utveckling måste nog ändå vara att hon litar så pass mycket på mig (eller att vi litar på varandra) att det inte är problem att rida ut länge. Hon tycker fortfarande att mycket är läskigt, men det mesta har hon vant sig vid. Ån är inte lika läskig och inte bilarna heller.

Frihetsdressyren har vi också utvecklat sjukt mycket. Där utvecklas Verona i raketfart, trots att hon är så gammal.

Vilken häst har varit bäst under året?

Jag har utvecklats mest tillsammans med Verona (ofc) och William (på YR). Det är tillsammans med William jag har utvecklats inom hoppningen och det är med honom jag har varit med på P&J. Men Verona har ju varit helt underbar!

Vilken häst har du stått närmast?
Verona van de prins! Aldrig stått en häst närmare än henne. Hon är mitt allt! Kanske inte så konstigt då jag träffar henne tre gånger i veckan. 

 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-12-28 16:18:24

Hej ett litet tips till den nya bloggen, det skulle vara kul om du kunde vlogga någon dag! :)

Svar: Jag ska fundera på det 😊
Jennifer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jennifer

Numera bloggar jag på nouw.com/possumego

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela