Ridtjejenjennifer.blogg.se

Follow your dreams

Höstdagar

Publicerad 2014-08-31 20:26:28 i Alla inlägg,

Nu känns det verkligen som att det har blivit höst. Det har regnat hela dagen och jag har suttit inne och myst! Inte ens hoppat ur pyjamasen. Då är det en chilldag! Förresten, vet ni att sverige kom 33:a och 34:a i individuell fälttävlan av 59 starter. De fick ingen placering som lag. Ganska bra ändå. 
 
Nu är jag så sjukt taggad på nästa vecka! Den kommer rocka! Mycket som är planerat och kommer troligen bli ännu mer så småning om! :) 
 
Nu blir det sängen. Är egentligen inte trött men man måste ju gå och lägga sig. Ska läsa lite läxa och kanske skriva några tidsinställda inför veckan. Känner mig sjuk taggad! :)
 
 

Bästa regnpasset

Publicerad 2014-08-31 17:55:49 i Alla inlägg, Verona,

Då är det dags att skriva om gårdagens träning med Verona. Jag är väldigt nöjd. Mesta delen av passet regnade det ganska rejält men Verona ver riktigt fokuserad och allt funkade jättebra. 
 
Åkte dit med en lite dålig känsla eftersom det inte gick så bra innan i veckan. Men åkte hem med en grym känsla! Trots allt regn gick det jättebra! Fick inte en enda kick på hela ridpasset och inte ett enda stopp. 
 
Efter att ha skrittat och travat fram började vi träna tempoväxlingar. Vi skulle ha tre olika tempon i skritten, traven och galoppen. Långsam/samlad skritt, normal/arbets skritt och snabb/ökad skritt. Samma sak i traven och galoppen. 
 
I början lyssnade Verona inte riktigt men det tog inte så lång tid innan hon verkligen fokuserade. Från snabb trav till långsam skritt gick hur lätt som helst. Behövde bara sätta mig ner i sadeln och säga "prroo" så förstod hon. Och från normal skritt till normal trav bara av att klämma lite med benen. Samma sak från lånsam trav till ökad trav, behövde bara klämma lite så förstod hon. Fick väldigt bra bjudning och det kändes riktigt bra. 
 
Gjorde även växlingar i galoppen. Snabb galopp till långsam galopp och tvärtom. Eftersom hon fick bra framåtbjudning fick jag fram henne väldigt lätt. Men när jag skulle sakta ner traven eller galoppen ville hon gärna bryta av istället. Då gick det inte lika bra. Men hon lyssnade super och blev inte jobbig och höll på att kicka eller stanna en enda gång!! :)
 
Sen fick vi träna på att flytta hästen i sidled. Inte skänkelvikningar utan rakt i sidled. I början var Verona väldigt stel. Hon ville gå fram eller bak men inte i sidled. Men efter några försök kunde vi ta några steg. Efter ytterligare några försök kunde vi ta ganska många steg. Det var lättare åt höger men efter en stund gick det lika bra åt vänster. Hon flyttade i sidled jättelätt och gick superfint. 
 
När det funkade i sidled fick jag prova att ta några steg fram, några steg i sidan, några fram, osv. Så det blev början på en skänkelvikning. Hon gick superfint och jag är riktigt nöjd! :)
 
Sen skrittade vi av förhand och lastade på hästarna på släpen. Som sagt, jag var riktigt nöjd! :)
 

Ridsport: VM

Publicerad 2014-08-31 15:25:01 i Alla inlägg,

Nu är det VM time. Föräldrarna och lillebror är på bio men jag kände inte för att följa med. Så efter att ha slappat hela dagen blir det ännu mer slapp framför fälttävlans VM. Såg terrängen igår och ser banhoppningen idag. 
 
Har än så länge haft en riktigt härlig dag. Var inte så pigg igår eftermiddag men efter att ha sovit i många timmar och haft en hel slapp-dag idag känns det verkligen som jag har tagit igen sömnen jag saknade. Ska kolla om där är några skolsaker att göra inför nästa vecka. Även skriva lite inlägg till er i eftermiddag/kväll. 
 
Jag hoppas ni kikar in här någon gång till idag. För nu har jag vilat upp mig. Och nu blir det lite inlägg på bloggen. ;)
 
Ser ni också på VM? :)
Hittade denna sommarbilden! 2014- en sommar att minnas!!

Om

Min profilbild

Jennifer

Numera bloggar jag på nouw.com/possumego

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela